24/03/2017 mikkel

Militært NM i ski 2017 – “Fra null til sølv”


Mandag kveld pakket gutta bilene og samlet styrken for å reise til Elverum for å representere Krigsskolen under det militære norgesmesterskapet på ski.
Kadettene Eirik Solheim, Lars Lien og Martin Aasen satte i marsj og var klare for 30 km skimerket på tirsdag morgning.

Dessverre hører det med til historien at det ikke gikk helt veien for de tre musketerene, da de verken hadde gli eller feste under løpet. Total smørebom. Men innsatsen var absolutt ikke til å klage på, og det var heller ikke humøret. For når jentene, Stine Melkild og Dorothea Bade, kom opp tirsdag kveld var gutta så innstilt på at det ikke kunne gå verre og de skulle gjøre alt i sin makt for at KS skulle dra inn en seier.

Slik gikk det ikke.

Det er nå onsdag morgen og kadettene fra Krigsskolen er sultne på seier på 10 km skiskyttermerket.  Kadett Solheim prøvde desperat å oppmuntre Kadett Bade da han passerte henne i løypa og presiserte at det ikke var smøringa det var noe galt med, men teknikken.
Vel vel, vi fant fort ut at det definitivt var smøringen det var noe veldig galt med.
Selv om det ikke ble noe pallplass fikk både Kadett Lien og Solheim velge ut hver sin «trøstepremie». Det ble grillspyd og bag.

Onsdag kveld, etter bankett med underholdning, kommer Siri Nyfløt opp til Terningmoen hvor resten av KS kadettene var innlosjert.
Vi bestemte oss for å samles og sammen preppe og smøre ski, for å sikre et best mulig resultat siste dagen, når det virkelig gjaldt på NMs siste distanse – patruljeløpet (15 km for damene og 20 km for herrene).

Kadett Nyfløt hadde for øvrig valgt å ta med et par ski som hennes mor kjøpte en gang på 80 tallet. Ikke at det var noe galt med skia til Nyfløt, men heldigvis hadde proffen Solheim med seg et ekstra par ski, som vi samtlige mente ville gi damelaget en noe bedre sjanse i å nå en mulig pallplass. Tidlig torsdag morgning ankommer Kadett Netteland skistadion i siste liten for å komplementere herrelaget. Gutten som gikk birken med treski på tiden 4:23 skulle sikre herrelaget en etterlengtet medalje. Krigsskolen stiller nå klare til patruljeløp med ett damelag (Nyfløt, Melkild og Bade) og ett herrelag (Lien, Solheim, Aasen og Netteland).

Denne gangen ble det fulltreffer på smørefronten. Damene var først ut, med intervallstart, og 4 min. før de passerer startlinja kommer Martin Aasen løpende til unnsetning. Ett lag til med smøring og jentene var i gang!

Etter fullført skyting og én runde igjen meldes det høyt på ski-stadion at Krigsskolens damelag ligger nå på en tredjeplass, bare 30 sekunder bak Luftkrigsskolen.

LUFT SKAL IKKE SLÅ OSS – GÅ PÅ!

Dette ropes det fra Kadett Milkfire (Melkild on fire). Jentene går til slutt inn til mål på en andreplass.

Det var skikkelig Lien-glien på skia, for å si det sånn, for herrelaget passerer også over målgangen og inn på en andreplass.

Det ble 2x SØLV til Krigsskolen i patruljeløpet på militært NM Ski 2017.


Til neste år ønsker Krigsskolen å stille enda sterkere, og vi oppfordrer enda flere å melde seg på slik at vi også neste år kan sanke medaljer.

Mil NM ski er det største militære mesterskapet, og kan brukes som incentiv til egentrening. Det kan også brukes i utdannelsen av soldater. Skyting, skiferdigheter og utholdenhet kan ellers i profesjonen være vanskelig å kombinere. Dette var et arrangement som vi alle fikk mye glede av (spesielt følelsen av å slå Luftkrigsskolen).

Dette er også gamle norske militære tradisjoner som vi mener bør beholdes.

VÆRG DITT LAND

Takk til MIT instruktør Eldar Frøland for at du er med på å sørge for at KS får muligheten til å stille og vise hva vi duger til.