16593628_1433702246662557_1319168695_o

Idrettslaget

Her på Krigsskolen har vi gjennom Kadettsamfundet og ILKS et bredt tilbud innenfor mange idretter og aktiviteter. På Krigsskolen er det kun fantasien som setter grenser for hva man kan opprette av idrettslag. Er det noe du vil ha som ikke eksisterer er det bare å ta initiativ og kontakte ILKS styret! 

Dette gjør vi

Formålet med ILKS er å hjelpe kadettene til å drive organisert idrett i fritiden, representere skolen utad, fremme fysisk operativ yteevne på skolen og skape avdelingsånd. ILKS har hele 20 undergrupper! De fleste gruppene har ukentlige organiserte treninger. Tilbudet er selvfølgelig lavterskel og alle kan delta når som helst. I tillegg har vi grupper som ikke driver med organisert trening, f.eks. fallskjerm og dykking, hvor man kan delta på kurs hvert år for å bli sertifisert innenfor de forskjellige aktivitetene. ILKS har gjennom sitt samarbeid med Norsk studentidrett (NSI) blitt mer synlig den ”sivile verden”. Vi har deltatt på Studentidrettslekene i Sogndal og Tromsø. Vi har også vært i dialog med NSI om å delta på flere studentleker, og ILKS har mål om å stille i flere idretter i fremtiden. 

Feltsport og skyting

I 2020 ble statuettene for feltsportmedaljen og skarpskyttermedaljen endret, nå kan disse tas i løpet av et år! Som forkjempere for fysisk aktivitet og operativ yteevne mener vi i ILKS at alle kadetter på Krigsskolen bør få muligheten til å ta begge disse medaljene. Siden studieprogrammet er såpass tett har ikke skolen tid til å legge det inn i studieplanen, men frykt ikke! Ved å investere litt tid på kveldene skal ILKS i samarbeid med skolen gi samtlige muligheten til å ta merkene som kreves for begge medaljene. Dette vil samtidig gi erfaringer og vi vil dele ordremaler samt regelverk til alle merkene for å gjøre det lettere for dere som fremtidige offiserer å arrangere det i deres respektive avdelinger med deres soldater. 

Informasjon om gjennomføring kommer ENO på Teams og Facebook. 

NAKA

En av de viktigste oppgavene til ILKS er NAKA. Hvert år samles alle Krigsskolene for å kåre den beste skolen innen idrett. På NAKA konkurrerer vi i Løping, svømming, skyting (rifle og pistol), fotball og ballspill (håndball, volleyball og innebandy).

"ILKS er en fantastisk arena for alle kadetter som ønsker å drive med idrett i en sosial arena"

Carsten Sibbern Flakstad - Tidligere formann ILKS

Styret 2021-2022

Sjef

Axel Calisch

Mail: ilkrigsskolen@gmail.com 

 

NK  

Helena Åstveit 

Mail: hastveit@mil.no 

 

Styremedlem 

Mathilde Østreng Tyrhaug 

Mail: mtyrhaug@mil.no  

Crossfit tyr

Crossfit Tyr

CrossFit Tyr er en CrossFit affiliate som driftes av kadetter ved Krigsskolen. Vi går under det som heter non-profitt afiliateship, noe som vil si at vi gjør dette helt uten fortjeneste og med det mål å gi et bedre tilbud til Krigsskolen.

Kompetanse

Når vi ligger under CrossFit inc, kan dere som møter opp være sikker på at instruktørene har god kompetanse innenfor CrossFit. Årlig sender vi kadetter som viser ekstra engasjement og interesse på Lv.1 CrossFit instruktør-kurs. Gruppen består av en god kjerne, som gjennom CrossFit Tyr skaper godt samhold og treningsglede. Alle kadetter og venner er velkommen til å utforske og utvikle egne fysiske og mentale kapasitet. CrossFit passer for alle og tilpasses til hver atlet som kommer på trening.

Logoen vår

Logoen består av to løver inspirert av Krigsskolens avdelingsmerke, riksløven. Løven symboliserer kongemakt og styrke. Vi har valgt å anvende to løver for å uttrykke viktigheten av fellesskap og at vi sammen er sterkere.

cf tyr

Slagordet

”Si vis pacem para bellum”
”If you want peace, prepare for war”
Krigskolen sitt slagord. God fysisk kapasitet gir økt evne til å kunne håndtere krigens krav og utfordringer. CrossFit som treningsform vil være en god premissleverandør for å kunne legge til rette for et bredt spekter av ferdigheter.

Gruppenavnet

Tyr er både visdomsgud og krigsgud i den norrøne mytologien, og den modigste av alle gudene med stor innflytelse på seieren i kamp. Tyr var også gud for ære, rettferdighet og tinget. Tyr er også kjent som den eneste av gudene som var villig til å ofre handa si for å kunne binde og fange Fenrisulven, ulven han hadde matet fra den var liten. Egenskaper og uselviske handlinger en offiser vil kunne strebe etter.

Leder for gruppa
Vilde Kjørsvik

Mail

vkjorsvik@mil.no

Treningstider
Mandag 17:30

Onsdag 17:30

Fredag 17:30

Hvor
Plasthallen

image1

O2 gruppa

Idrettslaget Krigsskolens O2-gruppe. Dette er en samleside for kondisjonsbaserte idretter ved Krigsskolen.  

Dette er et tilbud for å danne grunnmuren for god form, i fellesskap. Kanskje kan du yte litt mer enn om du gjennomfører alene, og dermed oppnå bedre resultat med mindre trening.  

Treningstilbud

 Øktene som gjennomføres består hovedsakelig av løpeintervaller av ulike slag, og hva som er på planen kan variere fra uke til uke. I tillegg kjøres det kjerneøkter og/eller økter med fokus på bevegelighet én til to ganger i uka. Kjerneøktene består av styrketrening med egenvekt med fokus på mage og rygg. Om vinteren gjennomføres det skiøkter. Alle øktene som gjennomføres kan enkelt tilpasses den enkeltes nivå. Med andre ord: her kan du få kjørt deg enten du heter Ingebrigtsen eller ei. 

Leder for gruppa
Tonje Roaldstveit

Mail
troaldstveit@mil.no

Treningstider
ENO til restriksjoner letter

Hvor
Ofte ved plasthallen

fallskjerm1

Fallskjerm-
klubben

Fallskjermklubben Krigsskolen er ikke bare en undergruppe av ILKS, men har også sivil klubbstatus i Norges Luftsportsforbund (NLF). Klubben har ikke eget hoppfelt, men driver sin hoppvirksomhet som gjestehoppere på andre hoppfelt i Norge, i all hovedsak på Rikssenteret Østre Æra.

Fallskjermkurs

Hver sommer arrangerer vi fallskjermkurs sammen med Oslo Fallskjermklubb. Dette er et rimeligere tilbud for kadetten som ønsker å bli selvstendig hopper. Hoppvirksomheten gjøres stort sett i helger gjennom våren, sommeren og tidlig høst. Klubben deltar aktivt på både hoppe- og festarrangementer i fallskjermmiljøet rundt om i Norge. Vi arrangerer også en påsketur til utlandet hvert år for selvstendige hoppere i klubben!

Påsketur

Krigsskolen Fallskjermklubb har tradisjon for å dra på påsketur til utlandet for å hoppe. Tidligere år har vi dratt til blant annet Algarve i Portugal, Dubai og i 2019 går turen til Empurabravia i Spania.

Klubbens utstyr

Klubben eier to elevrigger, to sportsrigger og mye annet hopputstyr som letter kostnadene for kadetten. Vi eier også en campingvogn på Østre Æra som er ypperlig for overnatting.

Disc golf

Disc Golf

ILKS Discgolf er en undergruppe som er ment for å vekke interessen for disc golf her på skolen. Disc golf er et konsept som bygger på de samme tankene som golf, men med frisbee, og er et lavterskel aktivitetstilbud for alle.

Treningstilbud

Selve gruppen har ingen fellestreninger, men man kan bruke facebook siden til gruppen for å få med seg flere hvis man skal ut å spille. Gruppen har per nå 5 sett med disker som er mulig å låne, hvor hvert sett inneholder en putter, en midrange og en driver. 

Hvis man er interessert i å spille er det flere baner gode baner i Oslo området, hvor den nærmeste banen fra skolen er på Sinsen, med flere muligheter på Ekeberg, og ved Holmenkollen. Litt lengre unna er Krokhol Disc golf banen, hvor det også er en god butikk med godt utvalg innenfor disker, med ansatte som kan hjelpe med å finne riktig disk for deg.

Hvis noe av dette virker interessant er det bare å prøve, hvis man kan kaste en frisbee kan man spille disc golf.

 

Leder for gruppa
Eirik Johnsen

Mail
eiriknjohnsen@mil.no

Treningstider
ENO til restriksjoner letter

Hvor
ENO

12973383_10209258864729506_419629697540521309_o

ILKS Fighting

Gjennom Kadettsamfundet er det en rekke undergrupper som tar for seg ulike aktiviteter på skolen. Via nedtrekksmenyen kan du lese mer om noen av disse. Gjennom Kadettsamfundet er det en rekke undergrupper som tar for seg ulike aktiviteter på skolen. Via nedtrekksmenyen kan du lese mer om noen av disse.

Variert trening

Vi er en gruppe med ulik bakgrunn innen kampsport som grapling, boksing, thaiboksing og MMA. Treningen varierer derfor mellom alle disse, noe som fasiliterer for et morsomt og variert treningsopplegg for deg som ønsker å lære forskjellige teknikker.

Tett oppfølging

Vi er en liten gruppe hvor flere av medlemmene har erfaring fra før, og alle kan lære fra hverandre, noe som gjør at du får tett oppfølging på øktene. ILKS fighting er en gruppe for alle som liker eller tror de vil like å trene kampsport – absolutt alle er velkomne og det er ikke noe krav til tildigere erfaring!

Eksterne instruktører

Stort sett er det gruppeleder som leder øktene. Likevel vil det fra tid til annen også arrangeres eventer hvor vi får inn eksterne trenere med lang erfaring innen kampsport til å holde økter for alle som ønsker å delta. Vi har gode tilbud fra både Fighters Lab på Carl Berner og og Novus Academy ved Lørenskog hvor det instrueres innenfor de fleste kampsportene.

Leder for gruppa
Christoffer Steen

Mail

Chsteen@mil.no

Treninger
ENO til restriksjoner letter

Hvor
Plasthallen

garderobe

ILKS Innebandy

ILKS Innebandy er en undergruppe for alle. Kombinasjonen av lite utstyrsbehov, og at trening foregår her på leir, gjør tilbudet lett tilgjengelig for alleTilbudet er for alle ferdighetsnivåerGruppen legger til rette for utvikling, og er selvfølgelig takknemlig om deltakerne kan bidra med kompetanse og/eller engasjement til laget.

Om

Gruppen søker å delta i turneringer for studenter, slik som «Kampen om hovedstaden» i Oslo, og andre aktuelle turneringer. Krigsskolen stiller også lag til militært NM (MIL-NM) i innebandy. 

Treningstilbud

Vi har utstyr til alle utespillere og 2 keeperePå øktene vil det være fokus på spilletid og utvikling av ferdigheter med ball 

 

Vi sees

Undergruppen får jevnlig nye tilskudd, og de som først kommer på trening for første gang blir som regel en del av stammen. Innebandy er som kjent NAKA-idrett på Linderud, så gruppen er alltid forberedt på å stille sterkt.

 

Vi kommer på trening, gjør du?

 

Leder for gruppa
Sindre S. Dompidal

Mail
sdompidal@mil.no

Treningstider
ENO til restriksjoner letter

Hvor
Gymsalen på KS

Klatrevegg

ILKS Klatring

ILKS Klatring er et tilbud for alle på Krigsskolen. Gruppen klatrer fast én gang i uka fra april til oktober

ILKS Klatring er et tilbud for alle på Krigsskolen. Gruppen klatrer fast én gang i uka fra april til oktober. Vi klatring sporadisk innendørs i ulike haller i Oslo, som en variasjon fra vår egen klatrevegg i gymsalen på skolen. I disse øktene vil det være mulighet for opplæring i sikring og klatring, både på topptau og led. 

Når været tillater benyttes uteveggen vår ofte. Denne ligger 10 minutters gange fra skolen og er bestykket med både benker, bord og bålplass. 

Treningstilbud 

Vi har det meste av utstyr for ute og inneklatring, samt noe for både isklatring og buldring. Utstyret kan lånes ut til deg så lenge du har brattkort. (buldring krever ikke brattkort) 

Om du ønsker å avlegge brattkortprøve kan dette gjøres etter nok oppmøte på øktene, da vi har godkjent instruktør i gruppen. Det blir holdt kurs hvert år, ofte i løpet av mai/juni. 

Medlemmer i gruppen har kjennskap til flere av inneveggene på Klatreverket, Høyskolen i Oslo, Osloklatresenter og også de fleste klatrefeltene i Oslo-området. Når vi ønsker det, setter vi opp fellesturer til disse stedene for å få variasjon i treningen. For stemningens skyld har vi naturligvis også laget et samarbeid mellom klatregruppen og Löwelurken når vi setter opp turer. 

Om du ønsker utvikling innenfor bevegelighet, kjernemuskulatur, hangups, fingerstyrke, koordinasjon, mental kontroll, sosiale ferdigheter eller bålfyring er dette gruppen for deg. Bli med! 

Treningstider 

ENO 

Hvor? 

ENO 

Sjef for gruppa 

Ingebrigt Solheim 

Mail: ingsolheim@mil.no 

hero

ILKS Pistol

ILKS Pistol er en undergruppe som søker å vedlikeholde og utvikle militære ferdigheter innenfor pistolskyting hos kadettene.  

Treningstilbud

Det holdes ukentlig treninger Jimmyhallen (skolens innendørsskytebane) og vi kan tilby utlån av alt nødvendig utstyr. For å være med på treninger er det per dags dato krav om brukerkurs. Som mål gjennomfører vi ett brukerkurs i året, og nytt av året er å få til treninger uten krav til tidligere erfaring. Gruppen har selvfølgelig et fokus på å vinne NAKA på sine treninger.  

Vel møtt!

 

Leder for gruppa
Kristin Loftsgarden

Treningstider
ENO til restriksjoner letter

Hvor
Jimmyhallen

IMG_8992

ILKS Svømming

ILKS Svømming har som formål å øke svømmedyktigheten til den jamne Krigsskole kadett. Svømming er en idrett med lite belastning på kroppen og et flott tilskudd til kadetters påkjennende landbaserte aktiviteter.  

Treningstilbud

Det blir arrangert to svømmeøkter i uken på halvannen time med varierte programmer som legger opp til kortsiktig og langsiktig utvikling teknisk og utholdenhetsmessig.

På høsten arrangeres 0-gull, et svømmeopplærings kurs i regi av svømmegruppa hvor alle kan delta. Kurset utvikler kadettens crawl-teknikk hovedsakelig, men vil også gi gode tips og råd for videre utvikling i de andre svømmeartene. Kurset holdes rett før de ordinære treningene og de mest iherdige kadettene møter til begge økter. 

 

NAKA

Svømmekonkurransen på NAKA består av sammenlagt tid på 5x100m frisvømming, samt en 5x50m medley konkurranse (rygg, bryst, butterfly, crawl) mot de andre krigsskolene.  

 

Leder for gruppa
Vemund Kvam-Hansen

Mail
vkvamhansen@mil.no

Treningstider
ENO til restriksjoner letter

Hvor
Bassenget på KS

sosialt

Linderud Icebreakers

Linderud Icebreakers er Krigsskolens stolthet og idrettslagets største undergruppe. Siden opprettelsen i 2010 har vi jobbet hardt for å skape et hockeylag som både kadetter og ansatte ønsker å være en del av. Dette en arena for alt fra førsteisere til tidligere landslagsspillere, et såkalt lavterskeltilbud.

Garderobekultur

Hockey-sporten er kjent for å ha en sterk garderobekultur, hvor samhold og humor er nøkkelelementer. ILKS hockey er intet unntak! Kameratskap på tvers av kullene og en uformell tone er fokus både før, under og etter trening.

Målet vårt

Linderud Icebreakers har som mål å heve hockey-ferdighetene til den enkelte og laget ved å fokusere på basisferdigheter under oppfølging, samt en god kultur for å dra på løkkehockey i sosiale lag. Et ikke-uttalt mål er selvfølgelig å vinne den årlige turneringen Icebreakers Cup som er en turnering primært for Forsvaret.

''Et ikke-uttalt mål er selvfølgelig å vinne den årlige turneringen Icebreakers Cup''

 

Sosialt

Hvert år arrangeres det bankett med opptak før sesongstart og sommerfest etter endt sesong. Tradisjon tro er dette er høyterskel.

Materiell

Totalt har vi seks komplette hockeybagger til utlån, hvorav ett er for keeper. Det er særdeles viktig for rekrutteringen da de fleste som spiller på laget ikke har drevet med hockey tidligere. Etter fem treninger med lånekit må den enkelte ta et valg om de ønsker å være en del av brorskapet eller ikke, og dermed kjøpe eget kit.

 

Treningstider
Tirsdager 21:30 - 23:00

Hvor?
Furuset Forum

Ansvarlig
Daniel Hande

NAKA-gren
Nei, men bør bli det!

img_0897

Annet

Utenom de fantastiske idrettene som er over så finnes det enda flere som man kan delta på!

Dykking

ILKS Dykking er for alle som dykker på fritiden eller ønsker å begynne å dykke. Vi arrangerer ett kurs i året for å få inn nye dykkere i gruppa. Turer arrangeres på initiativ med sporadisk mellomrom i løpet av sommeren og høsten. Dersom du har sertifikat, men ikke utstyr er det ikke noe problem, vi har til både deg og makker med flere.   

Fjellsport

ILKS Fjellsport og friluftsliv er en felles gruppe for alle som liker å nyte livet ute! Initiativ er styrende for hvilke typer turer vi drar på som for eksempel toppturer, randonee, fjellski, breturer, fjellklatring og generelt fjellsport. Samt drar vi på jakt, fisketurer og andre turer i skog og mark.  

Fotball

Fotball er den største og mest prestisjefylte konkurransen på NAKA. Med det følger et stort ansvar. Som et resultat av dette, er fotballgruppen lavterskel i 11 av 12mnd i løpet av året. Disse 11mnd kan vi garantere mye idrettsglede og et godt samhold. Vi har ekstremt godt oppmøte, og vi håper at alle dere kadetter som røk proffdrømmen på grunn av en skade, bruker fotballgruppa til å sette fyr på proffdrømmen igjen. 

Handball

ILKS Håndball er en undergruppe for alle som er interessert i å spille håndball. Det er et tilbud for å være sosial, ha det gøy, koble ut fra skolehverdagen samtidig som man trener. Det er lavterskel å delta, og man trenger ikke å ha noe tidligere erfaring med håndball.  

Treningstilbud 

Det er felles trening en gang i uka, og ILKS stiller med håndballer og annet felles utstyr. Øktene varierer, og det er en blanding av både teknikk og spill. Vi leier hall utenfor Krigsskolen, og tilstreber å få halleie i nærheten av leir for å unngå lang reise. I tillegg vil vi å få til deltakelse på studentcuper og selvfølgelig stille lag til NAKA.  

Seiling

ILKS seiling er Krigsskolens egne sportseiliergruppe. Sportseilig er en konkurranse sport hvor en konkurrerer som å seile fortest mulig mellom rundingsbøyer. Man konkurrerer på et lag mot andre lag på andre båter. Sporten er fartsfull og spennende, samtidig som den utfordrer samarbeid og kognitive evner. 

Treningstilbud 

ILKS seilig har en avtale med KNS (Kongelig Norsk Seilforening) på Bygdøy hvor vi disponerer en J70 båt (22 fot). Båtene disponeres fritt, men kreves det kreves en kyndig kaptein, altså en som kan stå ansvarlig for båten og som har kunnskap om båten og kan seile. Viktig å understreke at dette er rene regattabåter og ikke fritidsbåter, de er ikke laget for kos og hygge og skal kun benyttes til trening. Treninger er hovedsakelig tirsdag og torsdag, dette med proff trener fra KNS og sammen med andre lag og her deltar lag fra bla. BI og UIO. Utenom treninger er det fullt mulig å trene på egenhånd. ILKS seiling håper på nye medlemmer uansett erfaring og bakkunnskap, enten du er en sjøulk på feil Krigsskole eller kun har erfaring fra danskebåten.