Juleguttene sammen

Julehilsen fra Juleguttene

Juleguttene har ordet.

Kjære Kadettsamfundet! 

Siden starten av oktober har vi juleguttene arbeidet for å fylle vår rolle her på Krigsskolen. Som mange nå kjenner til, er Juleguttenes oppgaver å skape julestemning i førjulstiden, men også å rette fokuset utover til de som ikke er like heldige som oss. Oktober måned gikk med til å planlegge hvordan vi ønsket å gjennomføre årets førjulstid, selvfølgelig innenfor de bindingene som julegutt-tradisjonen har. Det skulle gjennomføres julegrantenning, Lucia-tog, julebaråpning og ikke minst julelotteri. Penger skulle samles inn og overskuddet skulle gis til en veldedig organisasjon. Det var nok av arbeid å ta tak i og det var tydelig at alle i kull Pran skulle få lov til å bidra.  

Innen starten av november hadde vi valgt Redd Barna som den veldedige organisasjonen vi ville støtte. I tillegg ønsket vi at pengene vi samlet inn skulle gå til deres prosjekt i Afghanistan. Etter samtaler med Redd Barna ble vi anbefalt å gi pengene til deres krisefond. Krisefondet er et eget fond som Redd Barna forvalter, hvor pengene brukes på plutselige og akutte hendelser. Redd Barna sitt krisefond har blant annet blitt brukt til arbeid ved jordskjelvet på Haiti, kampene i Jemen og konflikten i Afghanistan. Krisefondet gjør Redd Barna mer fleksible, og gjør at de kan bidra på et mye kortere varsel. 

Fra den første uken i november startet vi arbeidet med å skaffe premier til lotteriet. Gjennom hele november var dette et omfattende arbeid. Vi ønsket selv å bruke så lite penger som mulig på å kjøpe premier, og la derfor mye innsats i å skaffe gode avtaler og å spørre ulike bedrifter om de ønsker å bidra. I løpet av november var det flere av oss juleguttene som kjente på en form for mental utladning av å, på sett og vis, «tigge» etter premier. Når desember nå i skrivende stund nærmer seg, og de fleste premiene er skaffet, ser vi oss svært fornøyd med hva vi har fått til. Totalt har vi samlet inn premier til samlet verdi godt over 80.000 kroner. En spesiell takk rettes derfor til de bedriftene og organisasjonene som har bidratt med premier til årets lotteri.  

Gjennom desember har gjennomføringen av selve julelotteriet tatt mye av vår tid. Vi rakk å gjennomføre en trekning live i Haakons med den stemmingen det innebærer før skolen strammet inn reglene, og julelotteriet måtte gjennomføres digitalt. Dette syntes vi selvfølgelig var trist, men vi har gjort vårt beste for å få lotteriet til å gå rundt likevel. Selv om ikke alle arrangementene og planene våre gikk sånn vi hadde tenkt, håper vi alle har hatt en grei førjulstid her på Krigsskolen. 

Vi i kull Pran er stolte over å være en del av den grenen som har bidratt med mest penger til årets innsamling, og håper at disse pengene kommer godt med for noen som trenger dem mer enn oss. 

Tusen takk til alle som har hatt mulighet til å bidra til at flere barn får en bedre oppvekst! 

Bilde av Åshild Vatne

God jul og godt nytt år! 

Hilsen Juleguttene i Kull Pran 

Postet i

Siste nyheter

Månedens Øltime September

På 2 og 3 september åpner vi baren for skoleårets første månedens øltime.

Les mer

Foredrag med Kongsberggruppen om luftvern

KS Innovasjon og Faggruppa ønsker velkommen til foredrag med Kongsberggruppen om NASAMS og luftvern!Mandag 06.september 1700 i Dronningens vil Tom-Erik Holmen fra Kongsberggruppen gi en innføring i luftvern og NASAMS; kapasiteter, muligheter, begrensninger samt taktisk bruk. Tom-Erik er tidligere kadett ved Krigsskolen og kan i tillegg svare på spørsmål om overgangen fra en offiserskarriere til…

Les mer

Foredrag med Sjefssersjant FHS Jan Helge Dale

“En personlig historie om det å være soldat og lede soldater i strid” Mottaker av St. Olavsmedaljen med ekegren for sin innsats som kompanisjef i TMBN i Afghanistan i 2009. Erfaringsforedrag om å lede og fatte beslutninger i krig. 15.september 1700 i Bataljonssalen i regi av KS Innovasjon og Faggruppa. SE ARRANGEMENT PÅ FACEBOOK-GRUPPA TIL…

Les mer