KSM sjakk – bronsefinale og finale fredag!

I går arrangerte Krigsskolens Sjakk-klubb KSM sjakk for første gang. Arrangementet var en stor suksess og det var god stemning i Dronningens da 24 kadetter gjorde seg klar til kamp. Mesterskapet startet med seks firemannsgrupper hvor de to beste gikk videre til sluttspillet, samt de fire beste spillerne som kom på tredjeplass.Når sluttspillet startet var det en merkbar økning i spenningsnivået i Dronningsalongen. For å roe nervene til enkelte kadetter åpnet kadett Emil Warø baren, en meget populær avgjørelse. Etter en spennende første runde i sluttspillet var det åtte av Krigsskolens beste sjakkspillere som møttes i kvartfinalen. I første kamp i kvartfinalen møttes to kadetter fra kull Gram, Simen Madsen mot Bjarki Brynjarsson. Det var en jevn kamp hvor Bjarki gikk av med seieren til slutt. Det var også spennende da svømmehelten Emil Brennløkken og ferskingen fra kull Sehested, Bjørn Erik Moe, møttes. Emil hadde planer om å vinne KSM sjakk, men måtte «bøye seg i hatten» for en sterk motstander fra det nye kullet. Tredje kampen mellom ingeniørene Erik Salater og Stian Nilsson trakk til seg mange tilskuere. Forventningene var høye da turningens to smarteste møttes ved sjakkbrettet. Etter en lang og jevn kamp var det sjettagrenkongen Erik Salter som gikk videre til semifinalen. Siste kamp i kvartfinalen var nok en intern kullkamp mellom Magnus Jacobsen og Johan Løvrød fra Sehested, og det var Løvrød som ble siste mann til semifinalen. I semifinalen møtte Bjarki Brynjarsson kretsmesteren fra Harstad, Bjørn Erik Moe. Med sin offensive opptreden klarte Bjarki å bryte ned forsvaret til Bjørn Erik og vant en god seier til slutt. I andre semifinalen møttes Erik Salater og Johan Løvrød. Johan fant ingen svar på forsvarstaktikken til Erik, og ingeniøren vant en solid seier. I lunsjen på fredag møtes Bjørn Erik Moe og Johan Løvrød i bronsefinale. Deretter møtes Bjarki Brynjarsson og Erik Salater i kampen som avgjør hvem som er Krigsskolens beste sjakkspiller!  

I går arrangerte Krigsskolens Sjakk-klubb KSM sjakk for første gang. Arrangementet var en stor suksess og det var god stemning i Dronningens da 24 kadetter gjorde seg klar til kamp. Mesterskapet startet med seks firemannsgrupper hvor de to beste gikk videre til sluttspillet, samt de fire beste spillerne som kom på tredjeplass.Når sluttspillet startet var det en merkbar økning i spenningsnivået i Dronningsalongen. For å roe nervene til enkelte kadetter åpnet kadett Emil Warø baren, en meget populær avgjørelse. Etter en spennende første runde i sluttspillet var det åtte av Krigsskolens beste sjakkspillere som møttes i kvartfinalen.
I første kamp i kvartfinalen møttes to kadetter fra kull Gram, Simen Madsen mot Bjarki Brynjarsson. Det var en jevn kamp hvor Bjarki gikk av med seieren til slutt. Det var også spennende da svømmehelten Emil Brennløkken og ferskingen fra kull Sehested, Bjørn Erik Moe, møttes. Emil hadde planer om å vinne KSM sjakk, men måtte «bøye seg i hatten» for en sterk motstander fra det nye kullet. Tredje kampen mellom ingeniørene Erik Salater og Stian Nilsson trakk til seg mange tilskuere. Forventningene var høye da turningens to smarteste møttes ved sjakkbrettet. Etter en lang og jevn kamp var det sjettagrenkongen Erik Salter som gikk videre til semifinalen. Siste kamp i kvartfinalen var nok en intern kullkamp mellom Magnus Jacobsen og Johan Løvrød fra Sehested, og det var Løvrød som ble siste mann til semifinalen.

I semifinalen møtte Bjarki Brynjarsson kretsmesteren fra Harstad, Bjørn Erik Moe. Med sin offensive opptreden klarte Bjarki å bryte ned forsvaret til Bjørn Erik og vant en god seier til slutt. I andre semifinalen møttes Erik Salater og Johan Løvrød. Johan fant ingen svar på forsvarstaktikken til Erik, og ingeniøren vant en solid seier.

I lunsjen på fredag møtes Bjørn Erik Moe og Johan Løvrød i bronsefinale. Deretter møtes Bjarki Brynjarsson og Erik Salater i kampen som avgjør hvem som er Krigsskolens beste sjakkspiller!


 

Postet i

Siste nyheter

Julehilsen fra Juleguttene

Juleguttene har ordet.

Les mer

Månedens Øltime September

På 2 og 3 september åpner vi baren for skoleårets første månedens øltime.

Les mer

Foredrag med Kongsberggruppen om luftvern

KS Innovasjon og Faggruppa ønsker velkommen til foredrag med Kongsberggruppen om NASAMS og luftvern!Mandag 06.september 1700 i Dronningens vil Tom-Erik Holmen fra Kongsberggruppen gi en innføring i luftvern og NASAMS; kapasiteter, muligheter, begrensninger samt taktisk bruk. Tom-Erik er tidligere kadett ved Krigsskolen og kan i tillegg svare på spørsmål om overgangen fra en offiserskarriere til…

Les mer