17311621_10154176452956277_1513799721_o

Undergruppene

Kadettsamfundet består av syv undergrupper som alle tar for seg ulike aktiviteter på skolen. Sjefene for de ulike undergruppene sitter i Styret og deltar i den daglige driften av Kadettsamfundet.

Alle kan delta

Alle medlemmer av Kadettsamfundet kan delta og involvere seg i undergruppene. Kadetter som ønsker å etablere nye undergrupper som støtter Kadettsamfundets formål kan søke til Styret om status som midlertidig undergruppe. Om midlertidige undergrupper skal bli en del av Kadettsamfundet blir avgjort på den årlige generalforsamlingen.

Siste nytt

Vedrørende koronaviruset

Som en følge av ytterligere spredning av koronaviruset har ILKS innstilt alle aktiviteter og treninger på ubestemt tid.

Les mer

Juleøltime 09.12

Siden det tross alt snart er jul passer det jo flott med en øltime for å kickstarte den andre uka i desember!

Les mer

Julelotteri 2019

Tradisjon tro avholder juleguttene julelotteri til inntekt for en god sak. Inntektene fra årets lotteri går uavkortet til UNICEF.

Les mer
https://kadettsamfundet.no/wp-content/uploads/2017/03/cropped-FullSizeRender-scaled-1.jpg

Forposten

Forposten er Krigsskolens egen skoleavis. Det skal være et forum som bidrar til diskusjon omkring sentrale temaer innenfor offisersyrket og militærfaglige områder, i tillegg til å skape glede og samhold hos kadettmassen.Innholdet har et bredt spekter med alt fra aktuelle artikler, leserbrev, meninger, aktiviteter på skolen og humoristiske innslag.

Bidrag

Bidrag er fra kadetter og ansatte ved Krigsskolen, i tillegg til eksterne skribenter. Forposten reflektererdermed et mangfold av personligheter med mye initiativ, kunnskap og humor. Redaksjonen er en del av Kadettsamfundet, og det er Krigsskolen som finansierer driften.Bidrag er fra kadetter og ansatte ved Krigsskolen, i tillegg til eksterne skribenter. Forposten reflektererdermed et mangfold av personligheter med mye initiativ, kunnskap og humor. Redaksjonen er en del av Kadettsamfundet, og det er Krigsskolen som finansierer driften.

Siste utgave

Vi vil gjerne at du bidrar

For at Forposten skal kunne gis ut er vi avhengige av at kadettene bidrar!

Send oss gjerne dine tekster eller bilder!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please enter a subject.
Please type your message.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

17273449_10154176003581277_975283765_o

TEN minnefond

TEN Minnefond ble opprettet til minne for kadett Tom Erling Nilsen som omkom i en snøskredulykke under vinterøvelsen i Setesdal 6. februar 1992. Minnefondet har til formål å bedre situasjonen for Krigsskolens kadetter og ansatte ved invaliditet, eller deres pårørende ved død.

Hva er TEN minnefond?

Pa nostinv elentio nemquo cor alictaq uatio. Orit earumqui quam fugia de es et que lam quo veligen dantior emquam velestrum quam quam eatenist porrum vent eum quidelia non rehenti sandante nam ilit harundio ea inci il moluptum accus as expeleni offic to verfernam sum esti ullaborionse vollaut et omnihit aliquia turiore restrum eum consequi delenimeni nonsedit et laci iunto dit offictia enimosam harchitate liquibus dollaut ulles coris alicabo rporerit millicium quiam, omnim ressi voluptam natium, niscim nus est, alis sed el id et quam faccuptatiis mo is rectusam et et ipid minti rescid quis suntiumetur?

Hvordan tjener vi penger?

Rit et velit que as se cor siminvelit et, sinus elignam ium aut invellique pore pliquasit volumque serferibus dolorate sit maxim il ex evelignis minvent inctae eum facestia dolupta doluptat et veles aut mod quam sedit, sequi berspelestia sae sequi sus ero mod que comnimod ma volorest auda in conseque veles quodignis sum dollene mpedit, officid molum harcium nobist ea dolese quidus et es et minima duciuscius.
Ficae licaeriam, tes a verepratiis nobitae cum aceatur?
It plisimet etur, utem deliquid ut accus ex escientur senet odipsap itation eum quidest, nemporepra nem non eictio ommo di officipis earchil iquiat as que pero omnimod que niet fugia autem ut aut ex eos el miliatur, que volupienis duscit, aut alit, voles ulpa sunt re nimpores velestem doluptatem est et venda dolupta tectionserum vere, que sit quo dendae

Vi tar imot penger på Vipps 13975

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

17237106_10154176021146277_853121231_o

Sikkerhetspolitisk utvalg

Sikkerhetspolitisk utvalg (SPU) er en av de eldste undergruppene av Kadettsamfundet. Gruppens intensjon er å formidle sikkerhetspolitikk til kadetten.

Om SPU

Det neste året vil vi arrangere paneldebatter, foredrag, krisesimulering og mer.

Vi samarbeider med YATA Oslo på flere av våre arrangementer.

Tweets av ‎@SPUKrigsskolen

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

6f3a6084_preview_40081656802_o_40899817125_o

Arrangements-
gruppen

Vi har som formål å skape samhold og trivsel blant kadettene på Krigsskolen gjennom å arrangere fester, samt å legge til rette for et godt samarbeid med Kadettsamfundets samarbeidsskoler. Arrangementsgruppen har ansvaret for å arrangere de to store festene ved skolen, en vårfest og en høstfest. Vårfesten varierer som regel tema fra år til år, mens høstfesten i en årrekke har gått under navnet «Academy Night Race».

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

KS Innovasjonsdag

KS Innovasjon

KS Innovasjon er en gruppe som fokuserer på nyskaping i forsvarssektoren. Gruppen retter søkelyset mot utviklingen innenfor områder som kan ha betydning for og påvirkning på landmakten.

Hva gjør vi?

Vi vil følge med på ny teknologi, gammel teknologi brukt på nye måter, utvikling innen strategi og taktikk og ikke minst utviklingen av militære ledere. Med dette vil vi inspirere våre medkadetter til kreativitet og nytenkning gjennom diskusjonsforum, briefer, forelesninger, nettverksbygging, utflukter og debatt.

Vår ambisjon

KSI har en ambisjon om å ha et tett samarbeid med FFI, FSI og aktører fra industrien. Ved å ha dette vil KSI holde seg godt oppdatert om utviklingen både i dag og i fremtiden og sørge for at kadetter har best mulig utgangspunkt for den utfordringen de møter som nyutdannede offiserer. En viktig arena for å bygge dette samarbeidet er og vil være Innovasjonsdagen. Innovasjonsdagen i 2016 var en stor suksess og dette vil vi bringe videre fremover, slik at vi kan utvikle og gjøre denne arenaen enda bedre.

Turer

Gruppen vil også arrangere turer ut til industrien for å se på hva de jobber med og hva de tenker er fremtiden for landmakten og utstyret vårt. Ved å gjøre dette håper vi på å skape både debatt og nytenkning hos kadettene på hvordan fremtidens utstyr vil forandre metode, taktikk og strategi.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

7635C1F8-FD3A-4187-9C4C-E9B67BCE0AE0-e1487417901358-1024x768

Löwelurken arrangerer turer og andre sosiale begivenheter for å få et avbrekk fra skolehverdagen med fokus på samhold og relasjonsbygging på tvers av kull og samarbeidsskoler.

Trysilmellen

I en årrekke har Löwelurken arrangert tur til Trysil på den offisielle avslutningshelgen til skianlegget. Tradisjon tro er det Gamleskogen som har blitt brukt til å huse kadettene. Fellesmåltid med taco på fredag, skikjøring og fest i bakken på lørdag, og afterski med påfølgende fest begge dagene er kort oppsummert hva som foregår denne helgen.

Femmila i Kollen

På den årlige World cup helgen i Holmenkollen har Löwelurken camp i Gratissvingen hvor kadetter, ansatte, venner og samarbeidsskoler samles for å heie de norske heltene frem i løypen. Vi bruker å overnatte fra fredag til lørdag, for å sikre oss de beste plassene på denne folkefesten

VUKA

Velkomstuka – VUKA – arrangeres av Löwelurken for de nye kullene på skolen hver høst. Denne uken består blant annet av introduksjon fra Kadettsamfundet med undergrupper og treningsøkter arrangert av de ulike gruppene i ILKS. Samhold og relasjoner bygges mellom de nye kadettene på blant annet volleyballturnering, Oslo by Night og rebus. VUKA avsluttes med den anerkjente Krigsskolerevyen med påfølgende velkomstfest.

Surfetur

På senhøsten arrangerer Löwelurken en surfetur for de som setter pris på høye bølger og saltvann. Blant annet Hoddevik i Stadt og Jærstrendene på Bryne har blitt besøkt av surfeglade kadetter.

''La oss leve mens vi lever. La oss drikke, for vi skal alle dø.''

Löwelurken fjellgeiter

Löwelurken fjellgeiter er et fellesskap som verdsetter å ferdes i bratt lende sommer som vinter, være seg det herlige liv med å pløye pudder mellom bjørketrær eller fotvandringer i fjellheimen. Fjellgeitene ønsker å spre glede med å ferdes i naturen, samt øke fjellkompetansen.

Logistikk

Uavhengig av sesong blir det arrangert både dagsturer og overnattingsturer. Transport og forlegning vil variere fra tur til tur, og avhengig av oppslutning vil vi vurdere å leie inn kompetent personell til å holde foredrag, kurs og lignende.

Fjellgeitsommer

For den som higer etter å bestige flest mulig fjelltopper vil fjellgeitene være behjelpelig med det. I tillegg til fjellvandring vil det bli lagt til rette for fjellklatring og brevandring så lenge interessen er tilstede. Sommerkonseptet krever lite utstyr siden ILKS Klatring har utstyr til låns.

Fjellgeitvinter

Toppturmulighetene rundt Krigsskolen er ikke av de beste. For den skiglade kadett må derfor en lengre kjøretur til for å finne de beste forholdene. Vær, snømengde og ferdighetsnivå avgjør hvor ferden går. Vinterkonseptet baserer seg på at den enkelte har nødvendig utstyr til å delta.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.