17311621_10154176452956277_1513799721_o

Undergruppene

Kadettsamfundet består av syv undergrupper som alle tar for seg ulike aktiviteter på skolen. Sjefene for de ulike undergruppene sitter i Styret og deltar i den daglige driften av Kadettsamfundet.

Alle kan delta

Alle medlemmer av Kadettsamfundet kan delta og involvere seg i undergruppene. Kadetter som ønsker å etablere nye undergrupper som støtter Kadettsamfundets formål kan søke til Styret om status som midlertidig undergruppe. Om midlertidige undergrupper skal bli en del av Kadettsamfundet blir avgjort på den årlige generalforsamlingen.

Siste nytt

Julehilsen fra Juleguttene

Juleguttene har ordet.

Les mer

Månedens Øltime September

På 2 og 3 september åpner vi baren for skoleårets første månedens øltime.

Les mer

Foredrag med Kongsberggruppen om luftvern

KS Innovasjon og Faggruppa ønsker velkommen til foredrag med Kongsberggruppen om NASAMS og luftvern!Mandag 06.september 1700 i Dronningens vil Tom-Erik Holmen fra Kongsberggruppen gi en innføring i luftvern og NASAMS; kapasiteter, muligheter, begrensninger samt taktisk bruk. Tom-Erik er tidligere kadett ved Krigsskolen og kan i tillegg svare på spørsmål om overgangen fra en offiserskarriere til…

Les mer
https://kadettsamfundet.no/wp-content/uploads/2017/03/cropped-FullSizeRender-scaled-1.jpg

Forposten

Forposten er Krigsskolens egen skoleavis. Det skal være et forum som bidrar til diskusjon omkring sentrale temaer innenfor offisersyrket og militærfaglige områder, i tillegg til å skape glede og samhold hos kadettmassen.Innholdet har et bredt spekter med alt fra aktuelle artikler, leserbrev, meninger, aktiviteter på skolen og humoristiske innslag.

Bidrag

Bidrag er fra kadetter og ansatte ved Krigsskolen, i tillegg til eksterne skribenter. Forposten reflektererdermed et mangfold av personligheter med mye initiativ, kunnskap og humor. Redaksjonen er en del av Kadettsamfundet, og det er Krigsskolen som finansierer driften.Bidrag er fra kadetter og ansatte ved Krigsskolen, i tillegg til eksterne skribenter. Forposten reflektererdermed et mangfold av personligheter med mye initiativ, kunnskap og humor. Redaksjonen er en del av Kadettsamfundet, og det er Krigsskolen som finansierer driften.

Siste utgave

Vi vil gjerne at du bidrar

For at Forposten skal kunne gis ut er vi avhengige av at kadettene bidrar!

Send oss gjerne dine tekster eller bilder!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please enter a subject.
Please type your message.
Løve mål

TEN minnefond

TEN Minnefond ble opprettet til minne for kadett Tom Erling Nilsen som omkom i en snøskredulykke under vinterøvelsen i Setesdal 6. februar 1992. Minnefondet har til formål å bedre situasjonen for Krigsskolens kadetter og ansatte ved invaliditet, eller deres pårørende ved død.

Hva er TEN minnefond?

I tråd med fondets statutter forvaltes retningslinjene av formannen for TEN. Retningslinjene stadfester hvilke situasjoner fondets midler skal nyttes til. Fondet er et tilbud som kan søkes om, og det vil da bli satt et styre som sammen med formann behandler søknaden. Den økonomiske støtten fondet bidrar med kan ikke erstatte noen skade eller tap av liv, men det er en gave fra alle kadetter til nåværende og tidligere kadetter som har blitt utsatt for ulykke. 

Hvordan tjener vi penger?

I all hovedsak er inntektsgrunnlaget basert på fondets renter og en gitt prosentandel fra medlemskontingenten til KadettsamfundetFor å øke dette ytterligere arrangeres ulike innsamlingsaksjoner til inntekt for minnefondet. De siste årene har det blitt en tradisjon at Löwen løper Oslo Maraton, men vi fikk dessverre ikke gjort dette i 2020Istedenfor ble det gjennomført Löwens maraton som et alternativ. Vi håper 2021 kan bringe Löwen tilbake i løypa under Oslo Maraton.  

 

Kontaktinformasjon

Formann TEN minnefond

Marte Ødegård Aspenes

Telefon

+47 906 67 370

E-post

ten-fond@kadettsamfundet.no

 

Til minne

Vi tar imot penger på Vipps 13975

17237106_10154176021146277_853121231_o

Sikkerhetspolitisk utvalg

Sikkerhetspolitisk utvalg (SPU) er en av de eldste undergruppene av Kadettsamfundet. Gruppens intensjon er å formidle sikkerhetspolitikk til kadetten.

Om SPU

Det neste året vil vi arrangere paneldebatter, foredrag, krisesimulering og mer.

Vi samarbeider med YATA Oslo på flere av våre arrangementer.

Tweets av ‎@SPUKrigsskolen

6f3a6084_preview_40081656802_o_40899817125_o

Eksternkoordinator

Vi har som formål å legge til rette for et godt samarbeid med Kadettsamfundets nåværende samarbeidspartnere. Samtidig søker vi hele tiden nye samarbeidspartnere, og er stadig på jakt etter nye avtaler og rabatter som gagner kadetten godt. I tillegg til dette ønsker vi et tett samarbeid med andre studiesteder i Oslo, slik at vi kan stifte bekjentskaper og delta på hverandres arrangementer ved de forskjellige skolene.

Ønsker du å være samarbeidspartner eller samarbeidsskole? Ikke nøl med å ta kontakt!

 

Kontaktinformasjon:

ekstern-koordinator@kadettsamfundet.no

+47 479 60 699

KS Innovasjonsdag

KS Innovasjon

KS Innovasjon er en gruppe som fokuserer på nyskaping i forsvarssektoren. Gruppen retter søkelyset mot utviklingen innenfor områder som kan ha betydning for og påvirkning på landmakten.

Hva gjør vi?

Vi vil følge med på ny teknologi, gammel teknologi brukt på nye måter, utvikling innen strategi og taktikk og ikke minst utviklingen av militære ledere. Med dette vil vi inspirere våre medkadetter til kreativitet og nytenkning gjennom diskusjonsforum, briefer, forelesninger, nettverksbygging, utflukter og debatt.

Vår ambisjon

KSI har en ambisjon om å ha et tett samarbeid med FFI, FSI og aktører fra industrien. Ved å ha dette vil KSI holde seg godt oppdatert om utviklingen både i dag og i fremtiden og sørge for at kadetter har best mulig utgangspunkt for den utfordringen de møter som nyutdannede offiserer. En viktig arena for å bygge dette samarbeidet er og vil være Innovasjonsdagen. Innovasjonsdagen i 2016 var en stor suksess og dette vil vi bringe videre fremover, slik at vi kan utvikle og gjøre denne arenaen enda bedre.

Turer

Gruppen vil også arrangere turer ut til industrien for å se på hva de jobber med og hva de tenker er fremtiden for landmakten og utstyret vårt. Ved å gjøre dette håper vi på å skape både debatt og nytenkning hos kadettene på hvordan fremtidens utstyr vil forandre metode, taktikk og strategi.

7635C1F8-FD3A-4187-9C4C-E9B67BCE0AE0-e1487417901358-1024x768

Löwelurken arrangerer sosiale begivenheter i form av fester og turer for å få et avbrekk fra skolehverdagen med fokus på samhold og relasjonsbygging på tvers av kull og med samarbeidsskoler.

Trysilmellen

I en årrekke har Löwelurken arrangert tur til Trysil på den offisielle avslutningshelgen til skianlegget. Fellesmåltid med taco på fredag, skikjøring og fest i bakken på lørdag, og afterski med påfølgende fest begge dagene er kort oppsummert hva som foregår denne helgen.

Femmila i Kollen

På den årlige World cup helgen i Holmenkollen har Löwelurken camp i Gratissvingen hvor kadetter, ansatte, venner og samarbeidsskoler samles for å heie de norske heltene frem i løypen. Vi bruker å overnatte fra fredag til lørdag, for å sikre oss de beste plassene på denne folkefesten

VUKA

Velkomstuka – VUKA – arrangeres av Löwelurken for de nye kullene på skolen hver høst etter perioden dere på Heistadmoen. Det nye kullet vil få en introduksjon fra Kadettsamfundets undergrupper med informasjon om de ulike tilbudene i Kadettsamfundet. Samhold og relasjoner bygges mellom de nye kadettene på blant annet en velkomst-øltime, rebusløp på skolen og Oslo by Night, før VUKA avsluttes med Academy Night Race

ANR

Academy Night Race (ANR) er et av Kadettsamfundets store årlige arrangementer, som pleier å ha over 800 deltakere, bestående av både kadetter og eksterne. Dette er en 50-talls fest som starter på morgenen med rebusløp på kryss og tvers av Oslo i buss. Videre består dagen av svingkonkurranse og fest i Haakons, før arrangementet avsluttes i Löwens hule for de som holder ut hele natta.

Sports Night

Sports Night er et av Kadettsamdundets store årlige arrangementer og er en fest for både kadetter og eksterne med sport som tema. Denne festen arrangeres i forbindelse med Linderud Icebreakers Cup, en ishockeyturnering som avholdes tidligere på dagen. Kvelden byr på fest og aktiviteter på skoleområdet, og arrangementet avsluttes i kjent stil i Löwens hule.

''La oss leve mens vi lever. La oss drikke, for vi skal alle dø.''

Kontaktinformasjon

Sjef Löwelurken

Mia-Synnøve Triumf

Telefon

+47 412 69 463

E-post

lowelurken@kadettsamfundet.no

 

NK Löwelurken

Tyri Granviken

Telefon

+47 942 79 073

E-post

nk-lowelurken@kadettsamfundet.no