Velkomstuken 2017

  Forrige søndag avsluttet vi VUKA17. Velkomstuken ved Krigsskolen arrangeres alltid den første uken etter skolestart når alle kull er samlet på skolen. Hensikten er å ønske de nye kadettene velkommen til skolen, samt gi de gamle en god start på det nye skoleåret. Uken startet (relativt) rolig på mandag, med en get-together for nytt kull. Her fikk de en inbrief for den kommende uken, og gjennomførte allerede her noen konkurranser i lagsrammen. Karaokekonkurransen forblir udokumentert, men satte tidlig en bra standard for resten av uken! Tirsdag ble månedens øltime arrangert. En velholdt tradisjon de siste år, hvor vi prøver å få samlet alle kull, de få gangene vi alle er i leir. Onsdag var “Kadettsamfundets dag”. Her holdt presidenten en mer inngående brief rundt driften av Kadettsamfundet, etterfulgt av postrullering med info fra de ulike undergruppene. Etter ILKS hadde presentert alle idrettslagene, ble dagen avsluttet med grilling og baråpning.   Torsdag var det duket for volleyballturnering. For å by på litt friksjon var det bestilt regn under turneringen, men dette stoppet ikke noen av de femten lagene som møtte opp. Våre samarbeidsskoler stilte også mannsterke, med lag fra Politihøgskolen, Lovisenberg, Juridiske fakultet, Veterinærhøgskolen, og Høyskolen Diakonova. Det skal selvsagt nevnes at vinneren av årets volleyballturnering ble Stabsskolen, som med sin rutine feide all motstand til side. De gamle er fortsatt eldst. Gratulerer!   Fredag var som vanlig avsatt til Oslo by Night. Et arrangement hvor de nye kadettene blir bedre kjent med utelivet, og våre stamsteder i Oslo. Her reiser de nye fra bar til bar, og løser gitte utfordringer på de ulike stedene. Med eget konsertlokale på ‘Hvaskjer’ hvor vårt husband “Bom Repeter” arrangerte Beat for Beat, var det duket for god stemning hele kvelden. Lørdag ble ukens finale; med rebusløp, revy og velkomstfest. Rebusløpet startet 11:00 for 1. kull, og fortsatte der forrige kveld slapp. Sterk mobilisering, og innsats over evne gjorde dagen til en morsom seanse for både deltakere og tilskuere. Årets revy var oppsatt av 2. kull (Sehested og Garben), og her må vi få takke for et forrykende show, som underholdte både kadetter og ansatte fra start til slutt! En pangåpning på velkomstfesten, som ikke endte før siste mann forlot Löwens. Löwelurken som arrangør ønsker å rette en stor takk til Kull Sehested og Garben, som har driftet alt av arrangementer og poster. Videre ønsker vi alle kadetter og ansatte et forrykende godt år, med mange gode arrangementer på vei! Dum vivmus. Vivamus. Bibamus. Moriendum est.

 

Forrige søndag avsluttet vi VUKA17. Velkomstuken ved Krigsskolen arrangeres alltid den første uken etter skolestart når alle kull er samlet på skolen. Hensikten er å ønske de nye kadettene velkommen til skolen, samt gi de gamle en god start på det nye skoleåret.

Uken startet (relativt) rolig på mandag, med en get-together for nytt kull. Her fikk de en inbrief for den kommende uken, og gjennomførte allerede her noen konkurranser i lagsrammen. Karaokekonkurransen forblir udokumentert, men satte tidlig en bra standard for resten av uken!

Tirsdag ble månedens øltime arrangert. En velholdt tradisjon de siste år, hvor vi prøver å få samlet alle kull, de få gangene vi alle er i leir.

Onsdag var “Kadettsamfundets dag”. Her holdt presidenten en mer inngående brief rundt driften av Kadettsamfundet, etterfulgt av postrullering med info fra de ulike undergruppene.

Etter ILKS hadde presentert alle idrettslagene, ble dagen avsluttet med grilling og baråpning.

 

Torsdag var det duket for volleyballturnering. For å by på litt friksjon var det bestilt regn under turneringen, men dette stoppet ikke noen av de femten lagene som møtte opp. Våre samarbeidsskoler stilte også mannsterke, med lag fra Politihøgskolen, Lovisenberg, Juridiske fakultet, Veterinærhøgskolen, og Høyskolen Diakonova.

Det skal selvsagt nevnes at vinneren av årets volleyballturnering ble Stabsskolen, som med sin rutine feide all motstand til side. De gamle er fortsatt eldst. Gratulerer!

 

Fredag var som vanlig avsatt til Oslo by Night. Et arrangement hvor de nye kadettene blir bedre kjent med utelivet, og våre stamsteder i Oslo. Her reiser de nye fra bar til bar, og løser gitte utfordringer på de ulike stedene. Med eget konsertlokale på ‘Hvaskjer’ hvor vårt husband “Bom Repeter” arrangerte Beat for Beat, var det duket for god stemning hele kvelden.

Lørdag ble ukens finale; med rebusløp, revy og velkomstfest. Rebusløpet startet 11:00 for 1. kull, og fortsatte der forrige kveld slapp. Sterk mobilisering, og innsats over evne gjorde dagen til en morsom seanse for både deltakere og tilskuere.

Årets revy var oppsatt av 2. kull (Sehested og Garben), og her må vi få takke for et forrykende show, som underholdte både kadetter og ansatte fra start til slutt! En pangåpning på velkomstfesten, som ikke endte før siste mann forlot Löwens.

Löwelurken som arrangør ønsker å rette en stor takk til Kull Sehested og Garben, som har driftet alt av arrangementer og poster. Videre ønsker vi alle kadetter og ansatte et forrykende godt år, med mange gode arrangementer på vei!

Dum vivmus. Vivamus. Bibamus. Moriendum est.

Siste nyheter

Julehilsen fra Juleguttene

Juleguttene har ordet.

Les mer

Månedens Øltime September

På 2 og 3 september åpner vi baren for skoleårets første månedens øltime.

Les mer

Foredrag med Kongsberggruppen om luftvern

KS Innovasjon og Faggruppa ønsker velkommen til foredrag med Kongsberggruppen om NASAMS og luftvern!Mandag 06.september 1700 i Dronningens vil Tom-Erik Holmen fra Kongsberggruppen gi en innføring i luftvern og NASAMS; kapasiteter, muligheter, begrensninger samt taktisk bruk. Tom-Erik er tidligere kadett ved Krigsskolen og kan i tillegg svare på spørsmål om overgangen fra en offiserskarriere til…

Les mer